Sport/Wielrennen
1961096033
Wielrennen

Pim Ligthart stopt met wielrennen: ’Tijd om bladzijde om te slaan’

Pim Ligthart.

Pim Ligthart.

BERGEIJK - Pim Ligthart heeft zijn wielerloopbaan beëindigd. De in het Brabantse Bergeijk woonachtige Noord-Hollander meldt dat op sociale media.

Pim Ligthart.

Pim Ligthart.

„Ik ben vijftien jaar door het leven gegaan als wielrenner. Ik was nog graag een paar jaar doorgegaan, maar helaas is het tijd die bladzijde om te slaan”, schrijft de 32-jarige Ligthart, die in 2011 de nationale titel op de weg veroverde.

Vuelta als slotstuk

Ligthart droeg het roodwitblauw in dienst van Vacansoleil-DCM en reed later nog voor Lotto Soudal en Roompot. De afgelopen twee jaar was hij in dienst van het Franse Total Direct Energie. Zijn contract liep af. „Ik ben erg trots op wat ik bereikt heb. Dat was nooit gelukt zonder de mensen om me heen. Ik dank ze allemaal, in de eerste plaats mijn familie”, aldus Ligthart, die zes zeges boekte als prof. Zijn laatste wedstrijd was de afgelopen Vuelta, waarin hij in de vijftiende etappe afstapte.

Ligtharts mededeling kwam een dag nadat Jesper Asselman bekendmaakte zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven. De 30-jarige Delftenaar reed het afgelopen jaar bij Metec en verraste eerder in 2019 met het winnen van een etappe in de Ronde van Yorkshire in dienst van Roompot.