Sport/Darts
1961170
Darts

Van Gerwen gruwelt nog van Rotterdamse nachtmerrie

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft een flinke kater overgehouden aan zijn teleurstellende optredens in Ahoy. De Brabander aast op eerherstel in de Premier League of Darts.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen is inmiddels zes jaar actief in de Premier League en verloor nog nooit twee wedstrijden op een rij. Tot afgelopen weekend. De nummer één van de wereld moest eerst zijn meerdere erkennen in de Schot Peter Wright en vervolgens in landgenoot Raymond van Barneveld. Een nachtmerrie, aldus Mighty Mike.

"Afgelopen week was echt een vreselijk gevoel", laat hij weten op zijn persoonlijke website. "Ik was vastberaden om het goed te doen in Rotterdam, vooral voor al die geweldige fans. Maar ik kon op de beslissende momenten niet de juiste vorm vinden. Dat lukte mijn tegenstanders wel en dat hebben ze goed gedaan. Het positieve aan de verliespartijen is dat het in de Premier League gebeurde. Daarin zijn één of twee slechte partijen niet direct beslissend voor het hele seizoen."

Donderdag in de Manchester Arena krijgt Van Gerwen de kans op eerherstel. De Nederlander neemt het achtereenvolgens op tegen Daryl Gurney en Michael Smith.