Sport/Voetbal
1962300608
Voetbal

Dortmund wint strijd om toptalent Håland

Erling Braut Håland

Erling Braut Håland

DORTMUND - De begeerde spits van Red Bull Salzburg, Erling Braut Håland, heeft gekozen voor een transfer naar Borussia Dortmund.

Erling Braut Håland

Erling Braut Håland

Borussia Dortmund heeft de strijd om Erling Braut Haland gewonnen. De 19-jarige spits uit Noorwegen komt over van Red Bull Salzburg en gaat op 3 januari al mee op trainingskamp met de huidige nummer vier van de Bundesliga. Haland zette zijn handtekening onder een contract dat in de zomer van 2024 afloopt. Hij zou een gelimiteerde afkoopsom van zo’n 20 miljoen euro in zijn contract bij de kampioen van Oostenrijk hebben staan.

De 1,94 meter lange Haland maakt dit seizoen grote indruk bij RB Salzburg. Hij scoorde 14 keer in 16 competitiewedstrijden en trof maar liefst acht keer doel in de Champions League. Hij stond in de belangstelling van meerdere topclubs. Juventus en Manchester United hadden hem ook hoog op het verlanglijstje staan.

Haland is de afgelopen weken onder de indruk geraakt van Borussia Dortmund. „Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met de clubleiding en de technische staf. Vanaf het begin had ik het gevoel dat ik echt voor deze club wilde gaan en zou gaan spelen in deze fantastische sfeer voor meer dan 80.000 toeschouwers. Ik kan niet wachten.”