Sport/Autosport
1964146745
Autosport

’Gasly ligt te woelen in zijn bed’

Pierre Gasly moet zijn niveau opkrikken

Pierre Gasly moet zijn niveau opkrikken

Tijdens de Grote Prijs van Engeland moet blijken of Pierre Gasly wél enigszins in de buurt kan blijven van Max Verstappen als hij in een gelijkwaardige bolide het circuit betreedt.

Pierre Gasly moet zijn niveau opkrikken

Pierre Gasly moet zijn niveau opkrikken

In Oostenrijk, waar Verstappen spectaculair triomfeerde, werd Gasly op een ronde gezet door zijn teamgenoot van Red Bull Racing. „Ik denk dat hij ligt te woelen in zijn bed. Natuurlijk werd hij op een ronde gezet, maar hij had ook een auto die veel minder was, in ieder geval niet met de nieuwe updates”, zegt voormalig coureur Michael Bleekemolen.

De jonge Fransman kwam in Oostenrijk niet verder dan de zevende plek. „Max was natuurlijk supergoed in Oostenrijk. Dan komt alles bij elkaar. Een ronde zal het deze keer niet zijn. We weten dat Gasly iets trager zal zijn. Hij zal net het niveau van Max hebben, maar hij moet wel een beetje in de buurt komen. Anders komt het niet goed.”

Bekijk hieronder het hele gesprek met Bleekemolen, die ook ingaat op een aantal doodsbedreigingen dat hij ontving na uitspraken over Mercedes: