Nieuws/Sport
1964680
Sport

Everton rekent op komst van PSV-directeur

Brands hakt snel de knoop door

Marcel Brands

Marcel Brands

Marcel Brands verwacht binnen nu en een week te beslissen of hij ingaat op het aanbod van Everton om daar ’director of football’ te worden. De technisch manager van PSV zegt dat hij de knoop nog moet doorhakken en wil daar niet te lang meer mee wachten.

Marcel Brands

Marcel Brands

Voor de tweede club uit Liverpool is Brands (56) de droomkandidaat met wie Everton de aansluiting met de top van de Premier League wil vinden. Momenteel bezet de club de achtste plaats op de ranglijst. Brands toostte gisteren in het Philips Stadion nog op de derde landstitel met PSV in vier jaar tijd.

Walsh vreest

In Engeland gaat men al uit van de komst van Brands, al moet Everton zich eerst nog officieel melden bij PSV. Brands heeft in Eindhoven nog een contract tot 2020. De huidige technische baas van Everton – en eveneens hoofdscout – Steve Walsh vreest ondertussen al voor een vertrek.

Hij verkocht afgelopen zomer Romelu Lukaku aan Manchester United, maar haalde ook voor meer dan 120 miljoen euro nieuwe spelers. Een teleurstellende seizoenstart kostte manager Ronald Koeman in oktober zijn baan. De puissant rijke grootaandeelhouder Farhad Moshiri ziet in Brands de ideale man om de weg omhoog weer te vinden.