Nieuws/Sport
1964823
Sport

Rijkaard: 'Ten Hag verdient kans'

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag krijgt steun uit onverwachte hoek. Frank Rijkaard brak bij de onthulling van het logo van de Johan Cruijff een lans voor de geplaagde coach.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

"Ik vind dat Ajax verplicht is om Erik ten Hag in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, want hij is natuurlijk op een moeilijk moment ingestapt", zei de voormalig bondscoach en trainer van FC Barcelona.

Kroegpraat

"Dat moeten we niet vergeten. Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust", aldus Rijkaard die Ten Hag sowieso niet zal opvolgen. "Of ik zelf ambities heb? Nee, ik doe alleen mee aan kroegpraat. Jullie gaan me niet terugzien. Alleen nu."

De oud-topspeler van onder meer Ajax, AC Milan en Oranje hoopt dat Ajax snel weer resultaat gaat boeken. "De naam Johan Cruijff ArenA is in elk geval inspirerend voor Ajax. Maar of dat successen gaat opleveren, hangt af van het elftal dat op het veld staat en hoe het gaat. We dragen Ajax allemaal een warm hart toe en er wordt keihard gewerkt om er een fantastisch jaar van te maken. En waar wordt gewerkt, moet je ook vertrouwen hebben."