Sport/Tennis
1966723748
Tennis

Tallon Griekspoor strandt op Roland Garros

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

PARIJS - Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken op Roland Garros. De nummer 58 van de wereld verloor in drie sets van de Amerikaan Brandon Nakashima. Het werd 7-6 (6) 6-4 6-2 voor de mondiale nummer 75.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Griekspoor liet in de tiebreak van de eerste set vier setpoints op rij onbenut. Hij leidde met 6-2, maar verloor zes achtereenvolgende punten. Griekspoor kon zijn teleurstelling daarover niet verbergen en sloeg een racket aan gruzelementen. In de tweede set stond hij nog met 3-1 voor.

Griekspoor sloopt racket na onbenut laten van vier setpunten in tiebreak eerste set:

Bron: discovery +

Verzet gebroken

Nadat Griekspoor zijn kansen had gemist, was zijn verzet in de derde set gebroken. Hij werd halverwege de set nog even bezocht door een fysio, die hem pijnstillers gaf. De Nederlander klaagde na zijn eersterondepartij al over „kleine pijntjes.” Na 2 uur en 12 minuten maakte Nakashima het op eigen service af met een lovegame.

Beelden einde wedstrijd:

Griekspoor noteerde op baan 13 38 onnodige fouten en benutte slechts twee van zijn acht breakpoints. Hij sloeg wel tien aces, maar kwam in de rally’s vaak tekort tegen de stoïcijnse Nakashima.

’Tegenvaller’

Griekspoor baalde stevig van zijn uitschakeling op Roland Garros, maar „had drie weken geleden getekend” voor zijn prestaties van deze maand. De nummer 2 van Nederland ondervindt al enkele weken hinder van fysieke problemen en speelde in de tweede ronde tegen Brandon Nakashima ook met medicatie.

„Als ik terugkijk op de afgelopen weken, dan moet ik blij zijn met de progressie. Dit is een tegenvaller, maar ik moet niet vergeten waar ik vandaan kom”, zei Griekspoor na zijn nederlaag.

„Ondanks het verlies van de eerste set kwam ik in de tweede met 3-1 voor en ik speelde ook een goede tweede set. Ik moet hem ook een compliment maken voor hoe hij het deed, want hij heeft heel weinig steken laten vallen. Hij stond op en deed het beter dan ik.”

In de derde set was het geloof bij Griekspoor weg, ook omdat hij last van zijn schouder had. „Mijn schouder voelde slecht en dan heb je liever een zonnetje, snelle omstandigheden en geen wind”, aldus Griekspoor.

„Ik slik al twee weken medicatie die ik niet hoor te slikken, in de zin van dat het medicijnen zijn die ik niet hoor te nemen op mijn leeftijd. Ik heb mezelf de tijd niet gegeven om volledig te herstellen, omdat ik heel graag weer wedstrijden wilde spelen. Na de wedstrijd betaal ik daar de rekening voor.”

Feyenoord

Griekspoor, zelf een fanatieke Ajacied, was woensdagavond niet van plan naar de verrichtingen van Feyenoord te gaan kijken. Zijn coach Raemon Sluiter, die er niet bij was in Parijs, is een groot fan van de Rotterdamse club.

”’Ik spreek je morgen’, zei hij tegen mij. Dus hij zal wel zitten te bibberen op de bank. Ik hoop als sportliefhebber en voor het Nederlands voetbal dat Feyenoord wint, want ik heb niks tegen die club. Alleen is Ajax wel van een ander niveau. Het kan mij gestolen worden, want het blijft wel de Conference League. Misschien zet ik de televisie in de 85e minuut bij 2-2 nog even aan, maar ik kijk liever naar Carlos Alcaraz.”

Zverev

De 25-jarige Griekspoor stond voor het eerst in het hoofdtoernooi in Parijs. In de openingsronde had hij nog voor een verrassing gezorgd door de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die vorig jaar de laatste acht haalde, uit te schakelen.

Nakashima (20), die nog nooit een wedstrijd had gewonnen in Parijs, neemt het in de derde ronde op tegen de Duitser Alexander Zverev. De Duitse nummer 3 van de wereld overleefde een wedstrijdpunt en knokte zich in vijf sets langs de Argentijn Sebastián Báez: 2-6 4-6 6-1 6-2 7-5.

Zverev op rand van uitschakeling

Zverev was in de vijfde set één punt verwijderd van uitschakeling. De Duitser serveerde zich knap uit de problemen en maakte het na ruim drieënhalf uur op zijn eigen opslag af na een misser van Báez. Aan het net sprak Zverev zijn Zuid-Amerikaanse tegenstander bemoedigend toe.

Zverev is in de volgende ronde mogelijk de tegenstander van Tallon Griekspoor, die woensdag in de tweede ronde aantreedt tegen Brandon Nakashima uit de Verenigde Staten.

Griekspoor gaat zich nu voorbereiden op het grastoernooi van Rosmalen, dat over anderhalve week begint.