Sport/Tennis
1968242153
Tennis

Griek verwijt Australiër ’pestgedrag’ in ’circus’

Wimbledon geeft Kyrgios en Tsitsipas boete voor onsportief gedrag in verhit duel

Nick Kyrgios (R) en Stefanos Tsitsipas vochten een verhit duel uit.

Nick Kyrgios (R) en Stefanos Tsitsipas vochten een verhit duel uit.

Stefanos Tsitsipas heeft Nick Kyrgios op Wimbledon pestgedrag verweten. De twee troffen elkaar in de derde ronde en het draaide uit op een verhit spektakelstuk, waarin Kyrgios zijn tegenstander frustreerde en Tsitsipas zijn kalmte verloor. De twee kemphanen hebben van de toernooidirectie een boete gekregen. De Australiër en Griek moeten respectievelijk 4000 dollar (3840 euro) en 10.000 dollar (9590 euro) betalen voor onsportief gedrag.

Nick Kyrgios (R) en Stefanos Tsitsipas vochten een verhit duel uit.

Nick Kyrgios (R) en Stefanos Tsitsipas vochten een verhit duel uit.

„Ik hou ervan wat hij voor de sport betekent, omdat hij anders is. Dat is niet verkeerd. Maar er komt een moment dat je er moe van wordt. Het constante gepraat, het geklaag. We zijn hier om te tennissen, niet om continu in gesprek te gaan met anderen”, zei Tsitsipas na zijn nederlaag in vier sets (6-7 (2) 6-4 6-3 7-6 (7)).

„Hij is de tegenstander continu aan het pesten. Op school was hij vroeger waarschijnlijk ook een pestkop. Ik ben het niet gewend en kan me dan ook niet gedragen als een robot en het volledig negeren. Het kan één keer gebeuren, maar als het twee, drie of vier keer gebeurt, gaat het echt op je zenuwen werken. Het is frustrerend om te zien dat mensen ermee wegkomen.”

Bekijk de beelden van Tsitsipas die Kyrgios probeert te raken

Bron: discovery+

Tsitsipas raakte zo gefrustreerd dat hij na de verloren tweede set een bal de tribune in sloeg en in de derde set nogmaals, toen na een onderhandse service van Kyrgios. „Ik heb mijn excuses aangeboden en ik weet niet wat er door mijn hoofd ging. Gelukkig heb ik niemand geraakt en ik zal het niet nog eens doen. Ik werd heel moe van het circus aan de andere kant van het net.”

Bekijk de beelden van een boze Kyrgios en het moment waarop Tsitsipas de bal in het publiek slaat

Bron: discovery+

Kyrgios was zich van geen kwaad bewust en lachte toen hij werd geconfronteerd met de uitlatingen van Tsitsipas. „Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik weet niet hoe ik hem gepest zou moeten hebben. Hij heeft zich misdragen en een bal de tribune in geslagen. Ik heb niks gedaan in zijn richting dat niet respectvol is”, zei Kyrgios, die tijdens de persconferentie een shirt van oud-basketballer Dennis Rodman droeg.

„NBA is een goed voorbeeld en vanmorgen heb ik Last Dance nog op televisie gezien. Die jongens zijn strijders, een beetje ’trash talk’ hier en daar. En hij gaat zeggen dat ik hem gepest heb. Misschien moet hij eerst eens gaan uitvinden hoe hij me een paar keer kan verslaan voordat hij met dit soort dingen komt.”

Tsitsipas en Kyrgios schudden elkaar na afloop wel de hand, al werd dat niet in beeld gebracht. „De felicitaties waren verdiend, voor een goede wedstrijd. Dat heb ik mijn hele leven al gedaan. Maar als ik hem had moeten feliciteren voor zijn houding was ik waarschijnlijk weggelopen. Het is niet acceptabel.”

Tsitsipas raakt scorebord na onderhandse service Kyrgios

Bron: discovery+