Sport/Voetbal
1968286675
Voetbal

Champions League: Cillessen tegen Hateboer en De Roon in leeg Mestalla

Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia.

Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia.

Met doelman Jasper Cillessen onder de lat hoopt Valencia dinsdagavond in het lege Mestalla-stadion voor een zelden vertoonde ommekeer te kunnen zorgen. De Spaanse club moet in de return tegen Atalanta Bergamo de nederlaag van 4-1 in Italië zien weg te werken om de kwartfinales in de Champions League te halen. Cillessen heeft sinds kort zijn basisplaats terug bij Valencia.

Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia.

Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia.

De nummer 1 van Oranje was zijn plek kwijtgeraakt aan Jaume Domenech, maar in de laatste twee competitiewedstrijden stond Cillessen weer onder de lat. De Gelderse keeper zat drie weken geleden op de bank toen Valencia in Milaan met 4-1 onderuit ging. Hans Hateboer tekende voor twee doelpunten van Atalanta.

De Groninger heeft net als collega-international Marten de Roon en Robin Gosens opnieuw een basisplaats bij de club uit Bergamo, de stad in het noorden van Italië dat zo zwaar is getroffen door het nieuwe coronavirus. Op last van de Spaanse autoriteiten zijn geen toeschouwers welkom in Mestalla. Toch verzamelden honderden fans zich buiten het stadion om de spelers op te wachten en toe te juichen. De wedstrijd begint om 21.00 uur.