Sport/Voetbal
1969053029
Voetbal

Feyenoord tankt met overwinning op RKC vertrouwen richting de play-offs

Feyenoord heeft het seizoen winnend afgesloten.

Feyenoord heeft het seizoen winnend afgesloten.

Rotterdam - Feyenoord heeft het seizoen winnend afgesloten. In een lege Kuip hadden de Rotterdammers weinig moeite met RKC Waalwijk en werd er vertrouwen getankt voor de play off-wedstrijden om Europees voetbal.

Feyenoord heeft het seizoen winnend afgesloten.

Feyenoord heeft het seizoen winnend afgesloten.

Ook in Rotterdam stond er zondagmiddag niets meer op het spel. De ploeg van Dick Advocaat weet dat een betere positie dan de vijfde plek er dit seizoen niet meer inzit en dus is Feyenoord na een teleurstellend seizoen veroordeeld tot de play-offs. De Waalwijkers waren na de zege op FC Twente van afgelopen donderdag al officieus veilig.

Feyenoord begon met Nick Marsman en Achraf El Bouchataoui in de basis. Met het oog op de play-offs die woensdag beginnen, gunde Advocaat Justin Bijlow en Leroy Fer rust. Marsman vertrekt na dit seizoen uit Rotterdam en dus zal de wedstrijd tegen RKC naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste zijn geweest voor Feyenoord.

Tien minuten voor rust kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Steven Berghuis legde de bal perfect neer voor de voeten van Nicolai Jørgensen die Kostas Lamprou passeerde. Jens Toornstra tekende op slag van rust nog voor de 2-0.

Feyenoord denderde na rust door en Berghuis zorgde met zijn achttiende treffer dit seizoen voor de 3-0. Na ruim een uur spelen moest de wedstrijd enige tijd worden onderbroken nadat Feyenoord-supporters met vuurwerk het stadion waren binnengedrongen.

Na een kleine tien minuten kon de wedstrijd worden hervat, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.