Sport/Darts
1970158
Darts

Winnende Van Gerwen ziet briljante reeks sneuvelen

Michael van Gerwen boekt een ruime zege.

Michael van Gerwen boekt een ruime zege.

Michael van Gerwen heeft in de Premier League een voor zijn doen matige reeks doorbroken. 

Michael van Gerwen boekt een ruime zege.

Michael van Gerwen boekt een ruime zege.

In Manchester rekende de beste darter van de wereld af met nummer twee van de ranglijst, Michael Smith: 7-1. Eerder op de avond kwam Van Gerwen tegen Daryl Gurney niet verder dan een gelijkspel. Vorige week ging de 29-jarige Brabander in Rotterdam onderuit tegen Peter Wright en Raymond van Barneveld: twee keer 5-7.

Ondanks zijn overtuigende zege zag de leider van de Premier League wel een ongelooflijke reeks sneuvelen. Na 37 duels met een gemiddelde van meer dan 100 lukte dat tegen Smith niet. Van Gerwen kwam niet verder dan 94.76, maar dat zal de nummer één van de wereld waarschijnlijk weinig uitmaken. In zijn drie voorgaande duels kwam hij ruim boven de 100 gemiddeld, maar pakte hij slechts een punt.

Lees ook:  Dubbel feest voor Van Gerwen  Van Gerwen viert verjaardag met Oranjespelers

Van Gerwen heeft drie punten meer dan Smith en is al lang en breed verzekerd van een plek in de play-offs. Voor Raymond van Barneveld is ondanks een 6-6 gelijkspel tegen Rob Cross die kans tot een minimum gedaald. Met nog twee speelrondes heeft hij een achterstand van vier punten op de vierde plek, die nodig is voor een plek in de play-offs. 

Uitslagen in Manchester

Michael Smith - Peter Wright 7-1 Daryl Gurney - Michael van Gerwen 6-6 Simon Whitlock - Gary Anderson 7-5 Raymond van Barneveld - Rob Cross 6-6 Michael Smith - Michael van Gerwen 1-7