Sport/Voetbal
1970525617
Voetbal

KNVB niet blij met Adrie Poldervaart: ’Dit is niet de bedoeling’

Adrie Poldervaart

Adrie Poldervaart

ROTTERDAM - Tijdens de wedstrijd Sparta – FC Groningen (2-3) vestigde Adrie Poldervaart de aandacht op zich. De assistent-trainer van de bezoekers baarde in de slotfase opzien door vanaf de andere kant van het veld achter de boarding zijn spelers te coachen.

Adrie Poldervaart

Adrie Poldervaart

Daarbij droeg Poldervaart ook geen mondkapje. De KNVB laat in een reactie weten niet blij te zijn met de actie van de Groningen-assistent. „De hoofdcoach moet te allen tijde het grootste deel van de wedstrijd coachen vanuit het coachvak. De assistent mag wel aanwijzingen geven, maar moet wel in zijn vak blijven. Dit kan niet de bedoeling zijn. Het kan niet zo zijn dat er op zo’n manier gebruik kan worden gemaakt van de lege stadions. Daarnaast hebben we al contact gehad met FC Groningen. Zij hebben hun excuses aangeboden.”

De KNVB vindt niet dat scheidsrechter Danny Makkelie Poldervaart op zijn verantwoordelijkheden had moeten wijzen. „De arbitrage is natuurlijk bezig met wat er op het veld gebeurt, en Poldervaart stond achter de boarding.”

De (onafhankelijk) aanklager betaald voetbal kan zich nog buigen over de zaak. FC Groningen-trainer Danny Buijs liet na afloop bij FOX Sports weten dat hij niet wist wat Poldervaart precies van plan was toen hij aankondigde naar de overkant te lopen.