Nieuws/Sport
19707
Sport

Cocu hoopt op Mexicaan en Hendrix tegen Ajax

'Het is mogelijk dat Guardado meedoet tegen Ajax'

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

EINDHOVEN - Trainer Phillip Cocu van PSV hoopt dat hij volgende week in de topper tegen Ajax kan beschikken over zijn middenvelders Andrés Guardado en Jorrit Hendrix.

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

De Mexicaan keerde zaterdag terug in Eindhoven, nadat hij in eigen land had gewerkt aan het herstel van een hamstringblessure. Hendrix maakte vrijdag al zijn rentree bij Jong PSV. De international van Oranje stond sinds eind september aan de kant met een knieblessure.

"Het is mogelijk dat Guardado meedoet tegen Ajax'', zei Cocu zaterdag na de moeizame zege op Go Ahead Eagles (1-0). "Hij kwam vandaag terug en is meteen naar het stadion gegaan om bij de ploeg te zijn. Dat geeft wel aan hoe hij erin zit. We gaan maandag kijken hoe hij ervoor staat. Het zal een race tegen de klok worden, maar het is niet onmogelijk. Hendrix traint ook de hele week weer mee, wellicht dat hij bij de groep zit.''

Voor aanvaller Jürgen Locadia, die weer meetraint nadat hij ruim drie maanden aan de kant heeft gestaan met een liesblessure, komt de topper zeker te vroeg.