Sport/Wielrennen
1971020297
Wielrennen

Annemiek van Vleuten weer op de fiets na keiharde val in Parijs-Roubaix

Annemiek van Vleuten.

Annemiek van Vleuten.

AMSTERDAM - Twee weken nadat ze keihard onderuit ging in de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen, heeft Annemiek van Vleuten weer van zich laten horen. „De weg naar herstel is ingezet”, aldus de 39-jarige renster, die in de wielerwedstrijd haar schouder en op twee plaatsen haar bekken brak.

Annemiek van Vleuten.

Annemiek van Vleuten.

Op haar eigen website geeft Van Vleuten een update van de fysieke stand van zaken. „Inmiddels ben ik al weer drie keer weggeweest om een rondje te maken op mijn stadsfiets. Daar zit ik zo rechtop en bovendien op een heel zacht en breed zadel, dat dit eigenlijk pijnloos ging. Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste ritje gemaakt. Na 16 kilometer was ik helemaal kapot, maar het ging. Pijn is nog steeds mijn gids in wat ik wel en niet moet doen, maar zolang ik dus geen pijn voel mag ik belasten en bewegen”, laat Van Vleuten weten.

„Afgelopen woensdag zijn er bij een controle in het ziekenhuis weer foto’s gemaakt en alles zag er goed uit. De artsen zijn ervan overtuigd dat ik hier zonder problemen volledig van kan herstellen. Voor elke botbreuk staat gewoon een herstelperiode van vier tot zes weken, en ook bij mij staat daar deze tijd voor. Wel ben ik misschien wat meer gemotiveerd en minder bang om te gaan bewegen zodra dit verantwoord kan. En dan zit je dus 48 uur na de val gewoon op een hometrainer (onder toeziend oog van de fysiotherapeut en met toestemming van de arts uiteraard). Ik denk wel dat je op die manier wat sneller vooruitgang boekt en in elk geval niet zo heel erg veel spieren en conditie verliest.”