1972313
Autosport

Verstappen derde, maar eindigt met haperende motor

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan de derde tijd geklokt.

Max Verstappen

Max Verstappen

Het snelste rondje van de Nederlandse coureur ging in 1.42,911. Zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo was de snelste van allemaal met 1.42,795, Kimi Räikkönen eindigde in de Ferrari tussen de twee Red Bulls in (1.42,864).

Verstappen was tijdens de eerste training op het smalle circuit van Baku gespind en met zijn bolide in de muur beland. Aan het einde van de tweede training kreeg hij weer te maken met problemen, dit keer haperde zijn motor. Het team van Red Bull adviseerde Verstappen om heel langzaam terug te rijden naar de pits.

Geen schade

Kort daarna liet Verstappen weten dat er geen schade aan de motor is. "Het ging om een kapotte sensor, dat is goed te verhelpen." De Red Bull-coureur was tevreden over de tweede trainingssessie. "Tijdens de eerste serie bleek het circuit heel stoffig en glad, maar het team heeft een prima prestatie geleverd om de auto startklaar te maken voor de tweede training", aldus Verstappen, die in de eerste training problemen had met zijn remmen en versnellingsbak, en crashte.

"Maar in de tweede training hebben we kunnen testen wat we willen", zei Verstappen, die twee verschillende soorten banden testte en zaterdag in de kwalificatie mikt op een plaats bij de eerste vier.