1972743
Tennis

Nadal naar halve finale in Barcelona

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal heeft de halve finale bereikt van het graveltoernooi in Barcelona.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Nadal versloeg de Slowaak Martin Klizan in twee sets: 6-0 7-5. Aanvankelijk duidde niets er op dat de Spanjaard een moeilijke middag zou hebben tegen de nummer 140 van de wereld. Soepel won de nummer 1 van de wereld de eerste zes games.

Toch kwam Klizan sterk terug in de tweede set. Hij brak Nadal in de openingsgame. Op 5-4 serveerde Klizan, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, voor de wedstrijd. Ondanks drie setpoints moest de Slowaak toch de game aan Nadal laten. De Spanjaard wilde het op zijn favoriete ondergrond niet op een beslissende derde set laten aankomen. Nadal schakelde een tandje bij en won ook de twee volgende games en daarmee de wedstrijd.

In de halve finale staat Nadal tegenover de Belg David Goffin, die een Spaans onderonsje voorkwam door Roberto Bautista Agut te verslaan: 6-7 (3) 6-2 6-2. Goffin, de nummer 10 van de wereld, laat op het gravel in Barcelona zien dat hij weer terug is nadat hij in februari in Rotterdam een vervelende oogblessure had opgelopen. In Ahoy vloog een bal via zijn racket in het oog van Goffin. De Belg stond daardoor een aantal weken aan de kant.

Vorige week bereikte hij in Monte Carlo de kwartfinales. Ook daar versloeg hij Bautista Agut, toen in twee sets.