Sport/Voetbal
1972923712
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie: Koploper Heracles boekt eenvoudige zege op TOP Oss

Lucas Schoofs is koppend twee keer trefzeker tegen TOP Oss.

Lucas Schoofs is koppend twee keer trefzeker tegen TOP Oss.

Koploper Heracles Almelo heeft in de Keuken Kampioen Divisie een overtuigende zege geboekt op TOP Oss: 3-0. Het was al de twaalfde zege van het seizoen voor de Almeloërs, die op schema liggen om na één seizoen direct terug te keren in de Eredivisie.

Lucas Schoofs is koppend twee keer trefzeker tegen TOP Oss.

Lucas Schoofs is koppend twee keer trefzeker tegen TOP Oss.

De Belg Lucas Schoofs nam zowel de 1-0 als de 2-0 voor zijn rekening. Bij het openingsdoelpunt mocht Schoofs vrij inkoppen bij een corner vanaf de rechterflank, bij de 2-0 profiteerde hij - wederom met een kopbal - van gestuntel in de defensie van TOP Oss. De middenvelder bracht zijn doelpuntentotaal al op 6. Na een uur maakte Emil Hansson er uit een penalty ook nog 3-0 van.

Nummer 2 PEC Zwolle slaagde erin de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-0 te winnen. Younes Taha maakte in het Rat Verlegh Stadion beide doelpunten. Door de zege van Heracles en PEC bleef het gat tussen de twee favorieten voor de titel twee punten.

MVV bewees zichzelf eveneens een goede dienst in de strijd om promotie. De Limburgers waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor Almere City, dat vijfde staat. Ruben van Bommel, de zoon van oud-international Mark van Bommel, kroonde zich vlak voor rust tot matchwinner.

VVV wint in Den Bosch

VVV-Venlo is naar de zesde plek gestegen door de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch te winnen. Het werd in De Vliert 2-0 voor de ploeg van trainer Rick Kruys.

Daan Huisman zette VVV al in de derde minuut met een hard schot op voorsprong. Dat leek ook het winnende doelpunt te gaan worden, maar in de slotfase kopte aanvoerder Sven Braken nog raak uit een corner. Voor VVV, dat voorafgaand aan het duel in Den Bosch negende stond, was het de zevende zege van het seizoen en al de vijfde in een uitwedstrijd.

De spelers van VVV zijn blij na de 0-2 van Sven Braken (nummer 9).

De spelers van VVV zijn blij na de 0-2 van Sven Braken (nummer 9).

FC Den Bosch zou bij winst op gelijke hoogte zijn gekomen met De Graafschap, de koploper in de tweede periode. De Graafschap heeft in de tweede periode 13 punten na zes duels, FC Den Bosch 10.

Zondagmiddag komen FC Dordrecht en Willem II nog in actie. De zeventiende speelronde begint pas op 11 december. De Keuken Kampioen Divisie ligt de komende weken ook stil vanwege het WK in Qatar.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie