Sport/Tennis
1973257870
Tennis

Deel complex US Open wordt ingericht als hospitaal

Flushing Meadows

Flushing Meadows

NEW YORK - Een gedeelte van tenniscomplex Flushing Meadows in New York, waar jaarlijks tennistoernooi US Open wordt gehouden, gaat tijdelijk dienen als hospitaal.

Flushing Meadows

Flushing Meadows

Dat maakte de Amerikaanse tennisbond (USTA) dinsdag bekend.

Op het complex worden 350 bedden geplaatst. De opbouw begint later op dinsdag. Waarschijnlijk komen er alleen patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus, zei een woordvoerder van het crisisteam in New York.

„We zijn hier om te helpen”, liet de USTA weten over de tijdelijke opvang in het sportcomplex. „New York is ons thuis, we zitten samen in deze situatie.”

New York is zwaar getroffen door het coronavirus. In de miljoenenstad zijn ruim 38.000 besmettingen van het virus bekend en 914 mensen overleden. Maandag werd bekend dat in Central Park ook een hospitaal wordt ingericht om patiënten in op te vangen.

In de nieuwste corona-update vertelt Wouter Zantinge, die aan de oostkust van de VS woont, dat het coronavirus voelt als een naderende tsunami. Verder in de podcast nog veel meer coronanieuws. Luister ‘m hier, hieronder of via je eigen podcast app.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo