Nieuws/Sport
1973276
Sport

Seedorf bijna gedegradeerd na zege Levante

José Luis Morales viert zijn winnende goal tegen Sevilla.

José Luis Morales viert zijn winnende goal tegen Sevilla.

Clarence Seedorf kan degradatie uit La Liga met Deportivo la Coruña nauwelijks meer ontlopen.

José Luis Morales viert zijn winnende goal tegen Sevilla.

José Luis Morales viert zijn winnende goal tegen Sevilla.

Levante, concurrent van Deportivo in de strijd tegen degradatie, boekte vrijdagavond tegen Sevilla de derde zege op rij: 2-1. Aanvoerder Morales maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. De ploeg van Seedorf zag de achterstand op Levante daardoor oplopen tot twaalf punten, Espanyol zit daar nog tussen, met elf punten meer dan Deportivo.

Seedorf en zijn manschappen ontvangen zondagavond koploper FC Barcelona, dat in stadion Riazor de landstitel kan binnenhalen. Deportivo moet de ongeslagen ploeg uit Catalonië de eerste competitienederlaag van dit seizoen toebrengen om het laatste sprankje hoop op lijfsbehoud in leven te houden. Bij verlies is de Spaanse kampioen van 2000 gedegradeerd. Na dit weekeinde staan nog drie speelrondes op het programma.

Seedorf pakte met zijn ploeg acht punten uit de laatste vier wedstrijden, maar zag Levante de laatste weken ook heel veel winnen. Malaga en Las Palmas zijn al gedegradeerd.

Sevilla heeft hele andere problemen. De ploeg van trainer Vincenzo Montella werd vorige week in de Spaanse bekerfinale overklast door Barcelona (5-0) en dreigt nu ook naast Europees voetbal te gaan grijpen. Sevilla staat nog wel op de zevende plaats, maar kan gepasseerd worden door Getafe en Girona. Technisch directeur Oscar Arias kreeg deze week te horen dat hij na dit seizoen moet vertrekken.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga.