Sport/Wielrennen
1973873050
Wielrennen

Wielrenners Jumbo-Visma verlaten Abu Dhabi na corona-perikelen

De reeners van Jumbo-Visma zijn weer op weg terug naar huis.

De reeners van Jumbo-Visma zijn weer op weg terug naar huis.

De wielrenners en staf van Jumbo-Visma, die samen met andere wielerploegen vastzaten in een hotel in Abu Dhabi vanwege het coronavirus, zijn op weg terug naar huis. ’Ons team zit in het vliegtuig naar huis’, meldt de Nederlandse wielerploeg via Twitter.

De reeners van Jumbo-Visma zijn weer op weg terug naar huis.

De reeners van Jumbo-Visma zijn weer op weg terug naar huis.

Alle renners die deelnamen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten zijn donderdag en vrijdag getest op het coronavirus nadat bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg besmetting met het virus was vastgesteld. De sportautoriteiten van Abu Dhabi schrapten om die reden de laatste twee etappes.

Zeven Nederlandse renners zaten vast in het rennershotel. Afgezien van Dylan Groenewegen, Koen Bouwman, Timo Roosen en Jos van Emden van Jumbo-Visma waren dat ook Wout Poels (Bahrain-Merida), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Wilco Kelderman (Team Sunweb).

UAE Team Emirates uit voorzorg toch langer in Abu Dhabi

In tegenstelling tot Jumbo Visma en de andere teams blijft UAE Team Emirates uit voorzorg toch langer in Abu Dhabi. „We willen iedereen blijven testen en zullen pas naar huis gaan als er geen enkel gevaar voor besmetting meer is”, aldus het team. De ploeg wil geen risico nemen omdat er een paar griepgevallen binnen het team waren. „We zullen de komende dagen opnieuw getest worden. Als alles oké is, gaat iedereen terug naar zijn families. Gezondheid is voor ons belangrijker dan koersresultaten. Tot zaterdag hebben wij de instructies van de lokale autoriteiten en organisatoren gevolgd, vanaf vandaag nemen wij onze eigen maatregelen.”