Nieuws/Sport
1974012095
Sport

Sport kort: Hammink aan het roer in Leiden

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Basketbal: Hammink volgt Franke op in Leiden

19.56 uur: Geert Hammink is het komende seizoen coach van Zorg en Zekerheid Leiden. Het is voor de oud-prof, die uitkwam in de Amerikaanse profcompetitie NBA, zijn tweede klus als hoofdcoach. In het seizoen 2018/2019 bekleedde Hammink die functie bij Dutch Windmills, de club uit Dordrecht die wegens een faillissement voortijdig uit de competitie verdween.

Hammink (50) volgt in Leiden Rolf Franke op, die het voortijdig afgebroken seizoen als vierde afsloot. „Ik ben bijzonder blij de coach te mogen zijn van een club in de grootte van Zorg en Zekerheid Leiden, met al haar historie, en een fantastische ’fan base’. Ik denk dat er meteen in het eerste gesprek een klik was en ga er, samen met de spelers, hard aan werken die positieve energie om te zetten in succesvol en attractief basketbal”, aldus Hammink.

Golf: Park wint eerste echte proftoernooi in Zuid-Korea

14:50 uur: In Zuid-Korea is voor het eerst sinds december weer een golftoernooi voor professionals op een echte golfbaan afgewerkt. Park Hyun-kyung won het vrouwentoernooi op de Lakewood Country Club in Yangju en verdiende 165.000 euro met haar zege.

Wereldwijd liggen de professionele golftours nog stil vanwege de pandemie, maar Zuid-Korea denkt het ergste te hebben gehad. Ook het profvoetbal en profhonkbal zijn daar al weer begonnen.

Park eindigde met een slotronde van 67 slagen en won het Koreaanse LPGA-kampioenschap met een totaal van 17 slagen onder par. Ze had één slag minder dan haar landgenotes Lim Hee-jeong en Bae Seon-woo (68). De winnares knuffelde na afloop alleen met haar vader, die optrad tijdens het toernooi als haar caddie.

Publiek was niet toegestaan bij het toernooi. De caddies droegen mondmaskers en de speelsters bleven zover mogelijk van elkaar verwijderd.