1974206
Autosport

Uitgevallen Tom Coronel misleid door vals alarm

De bolide van Tom Coronel.

De bolide van Tom Coronel.

Voorzichtigheid is de moeder der wijsheid, maar autocoureur Tom Coronel had beter niet in die geest kunnen handelen tijdens de eerste race van de FIA World Touring Car Cup op de Hungaroring.

De bolide van Tom Coronel.

De bolide van Tom Coronel.

Hij dacht er goed aan te doen om zijn Honda Civic TCR van het Belgische Boutsen Ginion Racing al in de eerste ronde naar de pits te brengen om mogelijke schade aan de 2.0 liter turbomotor te voorkomen. Het bleek vals alarm te zijn geweest.

Coronel zag het alarmsignaal op zijn display oplichten ten teken dat de water- en olietemperaturen te hoog opliepen. "Ik wilde voorkomen dat ik de motor in de soep ging rijden, maar ik was te voorzichtig geweest. Achteraf bleek het loos alarm te zijn, hoewel he lichtje bleef branden. Ik had dus moeten blijven doortrappen. Ik speelde dus te veel op veilig. Op naar de volgende race dan maar", vertelde de Nederlander die in de vorige ronde in Marrakech ook al puntloos in de eerste van de drie weekendraces was gebleven. Toen door schade na aangereden te zijn.

Op de Hungaroring dat even buiten de Hongaarse hoofdstad Budapest ligt, waren duizenden toeschouwers aanwezig om de lokale favoriet Norbert Michelisz aan te moedigen. De Hyuandai-rijder leek zijn vele fans niet teleur te gaan stellen door de pole te veroveren. Hij werd echter in de race al meteen van kop verdrongen door de Honda-teammaten Yann Ehrlacher en Esteban Guerrieri van ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Beiden kwam in die volgorde over de finish. Zij plukten de vruchten van hun vierdaagse pre-test op de Hungaroring.

Michelisz won het gevecht om de laatste podiumplek van merkgenoot Yvan Muller. Voor Fransman Ehrlacher die een neef van Muller is, was het zijn tweede zege op mondiaal niveau. Vorig jaar won hij de WTCC-race in het thuisland van de Argentijn Guerrieri.