Sport/Autosport
1975714652
Autosport

Sebastian Vettel in 2021 definitief naar Aston Martin

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel rijdt vanaf volgend seizoen voor het Formule 1-team van Aston Martin, dat nu nog Racing Point heet. De move van de huidige Ferrari-coureur komt niet meer als een verrassing, nadat Sergio Pérez woensdag zijn vertrek aankondigde na dit jaar.

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

Pérez had weliswaar nog een doorlopende verbintenis bij Racing Point, maar stapt dus toch op. Het was al langer geen geheim meer dat Racing Point hengelde naar de diensten van viervoudig wereldkampioen Vettel, die na dit jaar op zijn beurt juist moet vertrekken bij Ferrari. Hij moet met zijn naam het team meer uitstraling geven.

Lance Stroll blijft normaal gesproken wel bij het toekomstige Aston Martin rijden. Zijn vader Lawrence Stroll is mede-eigenaar van het Formule 1-team en kocht zich eerder dit jaar ook in in Aston Martin.

Bij Ferrari wordt Vettel opgevolgd door Carlos Sainz, die nu nog uitkomt voor McLaren.

Voor Racing Point is het sowieso een goede week. Het team liet zelf het protest vallen, naar aanleiding van de eerdere straf van 400.000 euro en 15 WK-punten in mindering vanwege het kopiëren van onderdelen van de Mercedes-auto van vorig jaar. Echter trok ook Ferrari als laatste tegenstander diens protest in, waardoor een zaak bij de ’rechtbank’ van de FIA nu van de baan is. Daarnaast stond coureur Stroll afgelopen weekeinde op Monza op het podium (derde)

"Ik heb nog steeds zoveel liefde voor de Formule 1"

„Het is een nieuw avontuur voor mij met een echt legendarisch autobedrijf”, aldus Vettel over zijn overstap. „Ik ben onder de indruk van de resultaten die het team dit jaar heeft behaald en ik denk dat de toekomst er nog rooskleuriger uitziet. Ik geloof dat we samen iets heel speciaals kunnen bouwen. Ik heb nog steeds zoveel liefde voor de Formule 1 en mijn enige motivatie is om vooraan op de grid te racen.”

„Iedereen op Silverstone is enorm enthousiast over dit nieuws. Sebastian is een bewezen kampioen en heeft een winnaarsmentaliteit die past bij onze eigen ambities voor de toekomst als Aston Martin F1-team”, aldus teambaas Otmar Szafnauer. „Sebastian is een van de beste ter wereld en ik kan geen betere coureur bedenken om ons in dit nieuwe tijdperk te helpen. Hij zal een belangrijke rol spelen om dit team naar een hoger niveau te tillen.”