Sport/Voetbal
1976290520
Voetbal

’Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden’

Voormalig VVD-politicus Klaas Dijkhoff treedt toe tot rvc PSV

Klaas Dijkhoff nam eerder dit jaar afscheid van de Tweede Kamer.

Klaas Dijkhoff nam eerder dit jaar afscheid van de Tweede Kamer.

Klaas Dijkhoff is het nieuwste lid van de raad van commissarissen van PSV. De voormalig VVD-politicus, al van kinds af aan een groot fan van de Eindhovense club, werd donderdag gepresenteerd.

Klaas Dijkhoff nam eerder dit jaar afscheid van de Tweede Kamer.

Klaas Dijkhoff nam eerder dit jaar afscheid van de Tweede Kamer.

„Ik ben vereerd om me als commissaris voor m’n club te mogen inzetten”, aldus Dijkhoff, die eerder dit jaar stopte als kamerlid. „Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden.”

Dijkhoff was vier jaar lang fractievoorzitter van de VVD. Daarvoor was hij actief als minister van Defensie en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

Met Dijkhoff bestaat de rvc van PSV weer uit vijf personen. Ook Robert van der Wallen (president-commissaris), Ton van Veen, Hans van Breukelen en Ingrid Wolf maken deel uit van het selecte gezelschap.

Van der Wallen is blij met Dijkhoff als aanwinst. „Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV.”

Coronavirus

Een jaar geleden riep Dijkhoff de KNVB en de Nederlandse voetbalclubs, enkele weken na de uitbraak van het coronavirus, op om met een gezamenlijk plan van aanpak te komen. Alleen op die manier was het volgens Dijkhoff mogelijk om tijdens de coronacrisis financiële steun van de overheid te krijgen.

„Het akkoord tussen clubs en vakbonden over een collectieve salarisverlaging is een bemoedigend signaal, maar helaas is dat dan ook het enige. Verder heb ik nog geen plan gezien”, schreef Dijkhoff.