1976826
Autosport

Frustrerend weekeinde voor Coronel

De bolide van Tom Coronel.

De bolide van Tom Coronel.

Autocoureur Tom Coronel heeft teleurgesteld maar ook wat gefrustreerd afscheid genomen van de tweede ronde van het FIA World Touring Car Championship op de Hongaarse Hungaroring.

De bolide van Tom Coronel.

De bolide van Tom Coronel.

Met zijn Honda Civic van het Belgische team Boutsen Ginion Racing kwam de Nederlander in het stuk niet voor door te worstelen met zijn auto die hij gedurende het weekeinde niet naar zijn hand wist te zetten. Om het nog erger te maken werd hij door de Hongaarse  coureur Szabo met schade naar de pits gestuurd.

Daarentegen maakte zijn Belgische teamgenoot Benjamin Lessennes wel een sterke indruk. De 18-jarige invalskracht voor de Portugees Tiago Monteiro die vanwege zichtproblemen als gevolg van een crash vorig jaar nog steeds niet racefit is, reed voortdurend in de top vijf.

Coronel: "Dit was een weggegooid weekend. We kregen de auto net niet goed, al waren mijn rondetijden nog niet eens zo slecht. Maar dat er binnen het team iets moet gebeuren, is duidelijk. Op deze manier kunnen we niet verder".

De twee races op zondag werden gewonnen door oude bekenden uit het WTCC-tijdperk. De ex-wereldkampioenen Rob Huff en Gabriele Tarquini pakten de volle buit. Engelsman Huff deed dat via de reversed grid met zijn Volkswagen GTi. De Italiaanse veteraan Tarquini liet in de hoofdrace zijn Hongaarse teamgenoot Michelisz achter zich, waardoor het een 1-2 voor de Hyundai i30N-rijders werd in een wedstrijd die door regen even werd onderbroken.