Nieuws/Sport
1977604
Sport

Seedorf mogelijk mee naar Segunda División

Clarence Seedorf: "Alles ligt nog open."

Clarence Seedorf: "Alles ligt nog open."

Trainer Clarence Seedorf sluit niet uit dat hij Deportivo La Coruña ook trouw blijft nu de club volgend seizoen op het tweede niveau van Spanje moet uitkomen.

Clarence Seedorf: "Alles ligt nog open."

Clarence Seedorf: "Alles ligt nog open."

"We hebben nog niet over mijn toekomst gesproken", vertelde hij zondagavond na de nederlaag tegen Barcelona (4-2). "Alles ligt nog open. Ik heb hier een goede tijd in een mooie stad. Of ik me schuldig voel over de degradatie? Het heeft geen zin om schuldigen aan te wijzen."

Seedorf werd begin februari aangesteld in La Coruña. Hij wist zijn eerste acht duels niet te winnen met zijn nieuwe club en slaagde er vervolgens niet meer in de achterstand op Levante goed te maken.

"We speelden soms goed maar wisten niet te winnen. Dat heeft Levante beter gedaan", erkende de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan. "Ook tegen Barcelona speelden we goed. Zij zijn niet voor niets kampioen en toch hebben we het ze lastig gemaakt. Het was helaas niet voldoende om niet te degraderen."

Seedorf is vooralsnog weinig gelukkig als trainer. Bij AC Milan en het Chinese Shenzhen Xiangxue vertrok hij binnen een half jaar. Over de toekomst van Deportivo is hij optimistisch. "Het is niet de eerste keer dat de club in deze positie zit", weet hij. "Als de tranen zijn verdwenen moet er een plan komen dat de supporters weer gelukkig kan maken."