Sport/Voetbal
1977647067
Voetbal

Cristiano Ronaldo en andere Juve-internationals schenden quarantainemaatregel

Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo.

TURIJN - Cristiano Ronaldo en verschillende andere internationals van Juventus hebben Turijn al verlaten om aan te sluiten bij de selectie van hun land, waarmee ze de sinds zaterdag geldende quarantainemaatregel hebben overtreden. Twee personen binnen de club hadden eerder positief getest op het coronavirus.

Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo.

De plaatselijke gezondheidsautoriteiten zullen dit melden bij het gerecht. Net als de Portugese ster beslisten verschillende Zuid-Amerikaanse internationals - Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur - om begin deze week het hotel te verlaten waar de ploeg in quarantaine zat, zonder de laatste testen af te wachten. De resultaten daarvan worden woensdag of donderdag verwacht, zo melden Italiaanse media.

„De club zelf heeft gesignaleerd dat bepaalde spelers de quarantaineplek hebben verlaten. We zullen bijgevolg het parket op de hoogte brengen”, verklaarde Roberto Testi, verantwoordelijke van de plaatselijke gezondheidsautoriteit, aan het Italiaanse persagentschap Ansa.

Contact met buitenwereld

Zaterdag werden de spelers en de staf van Juventus in quarantaine geplaatst na twee vastgestelde coronagevallen. Juve meldde dat het niet om spelers of leden van de technische en medische staf gaat. De procedure verhindert de spelers niet om te trainen of wedstrijden te spelen, wel is contact met de buitenwereld verboden.

Met uitzondering van twee spelers (Buffon en Demiral) die naar huis gingen, verbleef de rest van de ploeg in quarantaine in een hotel. Verschillende andere spelers die werden opgeroepen voor hun nationale ploeg, zoals de Italianen Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, kunnen binnenkort vertrekken, zodra hun laatste test negatief blijkt.