1978665
Autosport

Fin ziet zege in slotfase verdampen

Bottas heeft 'tien biertjes' nodig

Valtteri Bottas baalt van zijn uitvalbeurt.

Valtteri Bottas baalt van zijn uitvalbeurt.

Valtteri Bottas was zondag hard op weg om de Grand Prix van Azerbeidzjan te winnen, maar de Fin viel op het circuit van Baku twee ronden voor het einde uit met een lekke band.

Valtteri Bottas baalt van zijn uitvalbeurt.

Valtteri Bottas baalt van zijn uitvalbeurt.

De Mercedes-coureur reed over een kapot onderdeel, dat even daarvoor op de baan was beland na een aanvaring tussen Kevin Magnussen en Pierre Gasly.

"Dit is gewoon brute pech. Ik had helemaal niet door dat ik over rommel was heen gereden. Ik zag niets liggen, ik voelde niets. Het is goed voor het team dat Lewis Hamiltonde eerste zege van het seizoen heeft gepakt, maar voor mezelf… Misschien ben ik er na tien biertje wel overheen. Ik sleep me er wel doorheen, dat moet ook in dit soort situaties en het hoort bij het racen, maar op dit moment is het vooral heel erg pijnlijk." 

Bottas was aan de leiding gekomen door lang door te rijden op zijn supersofts. De als derde gestarte Fin was zodoende voor polesitter Sebastian Vettel en Hamilton beland. Door de safetycarsituatie, die ontstond door de crash van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, kon Bottas zonder veel tijdverlies een pitstop maken. Direct na de herstart had hij geluk dat Sebastian Vettel rechtdoor schoot na een inhaalactie, maar even later was het einde verhaal voor de drievoudig race.