Sport/Tennis
1979081848
Tennis

Ook Miami Open definitief zonder ’onze grootste kampioen’ Djokovic

Novak Djokovic.

Novak Djokovic.

Nadat Novak Djokovic voor Indian Wells de Verenigde Staten niet in mocht, is ook zijn laatste poging om bij het ATP-toernooi van Miami aanwezig te zijn mislukt. Het land is onverbiddelijk in het vasthouden aan het niet toelaten van ongevaccineerden niet-Amerikanen. Dit tot teleurstelling van de Serviër en de toernooiorganisatie.

Novak Djokovic.

Novak Djokovic.

„We hebben alles gedaan wat we konden. We hebben geprobeerd met de regering te praten, maar het mocht niet baten. Hij zal hier niet spelen”, zegt toernooidirecteur James Blake, die in zijn loopbaan als tennisser drie keer tegen Djokovic speelde en drie keer verloor, tegenover Tennis Channel. „Net als Indian Wells hoopten we een vrijstelling voor hem te regelen, maar dat lukte helaas niet.”

„We hadden hem er dolgraag bij gehad, want hij is onze grootste kampioen. Hij heeft hier zes keer gewonnen”, aldus Blake. „Hopelijk is hij er volgend jaar wel bij en kan hij dit jaar al meedoen in Cincinnati en aan de US Open.”

Een paar weken te vroeg

De Miami Open vindt plaats van zondag 19 maart tot en met zondag 2 april. Zoals het er nu naar uitziet worden pas op 10 april de huidige regels rondom vaccinatie losgelaten.

Djokovic won de Miami Open liefst zes keer - al dateert zijn laatste titel wel al van 2016 - een record dat hij deelt met Andre Agassi. De Spanjaard Carlos Alcaraz verdedigt vanaf komende week zijn titel in Miami. Hij won vorig jaar in de finale van Casper Ruud uit Noorwegen.