Sport/EK voetbal
1979446025
EK voetbal

Frankrijk wil ’meteen wakker zijn’ tegen Duitsland

Hugo Lloris

Hugo Lloris

MÜNCHEN - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft benadrukt dat zijn spelers het eerste EK-duel met Duitsland niet te licht kunnen opnemen. Beide ploegen treffen elkaar dinsdag in de Allianz Arena in München.

Hugo Lloris

Hugo Lloris

De Franse bondscoach waarschuwde voor het positiespel van de Duitsers, dat niet is gebonden aan bepaalde plekken op het veld. „Ze kunnen gebruikmaken van het hele veld, ver voorin en achterin”, zei Deschamps. Ook wees hij op talenten als Chelsea-aanvaller Timo Werner en Serge Gnabry van Bayern München. „We moeten hun invloed op het spel beperken.”

De ploeg van de Duitse bondscoach Joachim Löw begint in tegenstelling tot de Fransen niet als favoriet voor de EK-titel. De Duitsers werden afgelopen november in de Nations League nog met 6-0 afgedroogd door Spanje en gingen in maart verrassend onderuit in de WK-kwalificatie tegen Noord-Macedonië.

„Duitsland is gemotiveerd en zal starten met veel ambitie”, keek de Franse aanvoerder Hugo Lloris vooruit. „Ze spelen thuis en wij verwachten een heel lastige wedstrijd. Het is aan ons om ons eigen verhaal te schrijven. We moeten vanaf het begin heel wakker zijn.”

Löw ziet ’hongerige’ Mannschaft

Joachim Löw begint met vertrouwen aan zijn laatste klus als bondscoach van Duitsland. „De teamspirit is goed en de spelers zijn hongerig naar succes. Dat geeft mij een goed gevoel. Ik slaap er rustig door”, aldus Löw, die na het EK na vijftien jaar afscheid neemt van de ’Mannschaft’.

„Het is belangrijk dat we de supporters wat laten zien. Dat zijn we verplicht na ons mislukte WK in 2018”, zei doelman Manuel Neuer. „Ik vind ook niet dat we ons als underdog moeten gedragen; we moeten deze thuiswedstrijd winnen”, aldus de keeper.

„Het is van belang dat we barsten van ambitie en Frankrijk aanpakken. We hebben genoeg kwaliteit in ons team”, aldus Löw, die naar eigen zeggen nog geen moment heeft gedacht aan zijn afscheid. „Ik ben veel te gefocust op het werk; zit nu in de tunnel van het toernooi.”

Bekijk hier het programma in Groep F.