Nieuws/Sport
1980975
Sport

Thomsen kiest eerste elf voor handbalselectie

Tess Wester

Tess Wester

Bondscoach Helle Thomsen heeft haar voorlopige handbalselectie bekendgemaakt voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Kosovo.

Tess Wester

Tess Wester

Elf speelsters zijn geselecteerd voor beide interlands. Op 14 mei voegt Thomsen vijf speelsters toe voor haar definitieve selectie. Oranje werkt op 31 mei de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland af in Minsk. Twee dagen later neemt de ploeg van Thomsen het op tegen Kosovo in het uitverkochte Topsportcentrum Almere.

Eindtoernooi in Frankrijk

Nederland is in de kwalificatiegroep voor het EK 2018 in Frankrijk ook met Hongarije ingedeeld. De beste twee landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, dat plaatsvindt van 30 november tot en met 16 december. De beste nummer 3 van alle groepen mag ook aan het EK in Frankrijk deelnemen.

Nederland leidt in poule 7 met zes punten uit vier duels, evenveel als Hongarije dat een slechter doelsaldo heeft. Wit-Rusland heeft vier punten en Kosovo staat nog op nul.

De elf geselecteerde speelsters zijn: Lois Abbingh, Debbie Bont, Yvette Broch, Kelly Dulfer, Nycke Groot, Laura van der Heijden, Dione Housheer, Jelena Jankovic, Martine Smeets, Danick Snelder en Tess Wester. Thomsen kiest uit een tweede selectie van veertien speelsters nog vijf handbalsters voor het komende EK-tweeluik. Tot deze groep behoren onder anderen Estavana Polman, Michelle Goos, Lynn Knippenborg en Sanne van Olphen.