Sport/Wielrennen
1981466085
Wielrennen

Tom Dumoulin in ’spaarstand’ verder in Vuelta

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

LODOSA - Tom Dumoulin zet de Ronde van Spanje voort, maar zal de komende twee dagen „in de spaarstand” rijden.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Dat zei ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma voor de start van de derde etappe. Het is opnieuw een rit met een aankomst bergop. Dumoulin kwam op de eerste dag al in de problemen en verloor woensdag veel tijd. Hij liet weten ’leeg’ te zijn.

„Tom kijkt er nu anders tegenaan en wil graag bij de ploeg blijven om te helpen. We zetten hem nu twee dagen in de spaarstand en kijken dan in het weekeinde of hij nog van waarde kan zijn”, aldus Zeeman. Voorafgaand aan de Vuelta was gezegd dat het koersverloop zou bepalen of Dumoulin dan wel Primoz Roglic de kopman zou zijn. De Sloveen, vorig jaar winnaar van de Vuelta, pakte op de openingsdag meteen de leiderstrui.

Zeeman gaf toe met de nodige vraagtekens naar de Vuelta te zijn afgereisd. „Het is een raar seizoen wat we meemaken. We hebben ook voor Primoz, Sepp Kuss en Robert Gesink geprobeerd na de Tour wat rust in te bouwen om daarna te kijken wat er nog in de tank zit. Iedereen weet van Tom dat hij er lang uit is geweest. We hebben er goed over gepraat en denken dat het goed is om wat wedstrijdhardheid op te bouwen om met die basis de winter in te gaan.”

De slotklim donderdag moet Dumoulin „laten lopen”, terwijl er vrijdag een vlakke rit volgt. „Daarna gaan we kijken hoe het gaat. Tom wil graag een bijdrage leveren, maar het moet wel goed zijn voor hem. Anders nemen we de beslissing dat hij afstapt”, aldus Zeeman.

Bekijk hier de rituitslagen, de standen in de klassementen en het etappeschema in de Vuelta