Nieuws/Sport
1981831
Sport

Crowdfunden om deelname aan EK turnen te realiseren

Wesley de Haas stap voor stap richting Spelen

Wesley de Haas

Wesley de Haas

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen, die in deze fase van hun carrière financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat turner Wesley de Haas (17) uit Hardinxveld-Giessendam.

Wesley de Haas

Wesley de Haas

De Haas was er al heel vroeg bij. „Ik zat al op peutergym toen ik anderhalf was”, aldus de havo-scholier. Hij kreeg het turnen met de paplepel ingegoten. „Mijn moeder, oma, tante en oom waren ook turners. Ik vind turnen zo mooi omdat er nooit een einde aan komt. Voetbal is ook leuk, maar in die sport is er maar één doel: de bal erin schieten. In turnen zijn er altijd nieuwe elementen die je kunt trainen. Dat houdt nooit op.”

De Haas is inmiddels geselecteerd voor Jong Oranje. „Afgelopen jaar was ik op sprong tiende tijdens de Europese Jeugd Olympische Spelen. En op de NK junioren ben ik driemaal eerste geworden. Ik ben het beste op sprong en vloer. Mijn coördinatie in de lucht is vrij goed; ik weet precies waar ik ben. Daar moet je aanleg voor hebben”, zegt De Haas die zijn zinnen heeft gezet op de Olympische Spelen van 2024. Tokio 2020 komt vermoedelijk nog te vroeg.

Zijn doel dit jaar is kwalificatie voor het EK junioren. „In aanloop daarnaar toe maak ik veel kosten. Denk aan treinreizen naar trainingscentra, turnkleding en materiaal zoals leertjes en tapes. Het gaat om een bedrag van 2500 euro, dat ik via crowdfunding bij elkaar hoop te krijgen. Wie 100 euro of meer doneert, krijgt van mij een gesigneerde fotokaart, naamsvermelding op mijn website en een toegangskaart voor een wedstrijd waar ik aan mee doe.”

Donateurs in de prijzen

Ga om Wesley de Haas te ondersteunen naar talentboek.nlMet uw donatie aan Wesley de Haas maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een paar hardloopschoenen van het sportmerk New Balance. Klik hier voor het prijzenoverzicht.