Nieuws/Sport
1982082
Sport

Rentree Curry bij Warriors aanstaande

Celtics start tweede ronde met zege

Jayson Tatum gaat voor een dunk.

Jayson Tatum gaat voor een dunk.

Boston Celtics is goed begonnen aan de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De eerste thuiswedstrijd tegen Philadelphia 76ers leverde een zege op van 117-101. 

Jayson Tatum gaat voor een dunk.

Jayson Tatum gaat voor een dunk.

In de eerste ronde van de play-offs rekenden de Celtics moeizaam af met Milwaukee Bucks (4-3 in wedstrijden).

Terry Rozier (29 punten), Jayson Tatum (28 punten) en Al Horford (26 punten) hadden maandag allen een groot aandeel in de winst. Bij Philadelphia kwam Joel Embiid tot 31 punten en 13 rebounds. De tweede wedstrijd in de best-of-sevenserie is donderdag, eveneens in Boston.

Stephen Curry

Stephen Curry kan naar alle waarschijnlijkheid dinsdag zijn rentree maken. De sterspeler van de Golden State Warriors liep 23 maart een knieblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

Zonder Curry bereikten de Warriors de tweede ronde van de play-offs in de NBA en daarin nam het zondag door een zege van 123-101 op de New Orleans Pelicans de leiding.

"Stephen heeft de volledige training meegedaan, dus het zou me verbazen als hij dinsdag niet kan spelen", aldus Steve Kerr, coach van Golden State Warriors, titelverdediger in de NBA. "Toch moeten we even afwachten tot kort voor de wedstrijd om te zien hoe hij zich voelt."

De tweede ontmoeting tussen Golden State Warriors en New Orleans Pelicans is dinsdag opnieuw in Oakland.