1982589
Autosport

Nieuwe regels doorgedrukt: slechts vier teams vóór

'Inhalen in Formule 1 makkelijker vanaf 2019'

Ook in Azerbeidzjan werd er weer behoorlijk veel ingehaald.

Ook in Azerbeidzjan werd er weer behoorlijk veel ingehaald.

De drie Formule 1-races die volgden op de oersaaie Grand Prix van Australië zorgden stuk voor stuk voor spektakel, maar toch worden de regels voor volgend seizoen aangepast om inhalen gemakkelijker te maken. 

Ook in Azerbeidzjan werd er weer behoorlijk veel ingehaald.

Ook in Azerbeidzjan werd er weer behoorlijk veel ingehaald.

De regelgeving voor de voorvleugels wordt minder complex, zodat het makkelijker wordt om dicht op een voorligger te rijden. Ook komt er een diepere achtervleugel, zodat het DRS-systeem meer voordeel gaat bieden. "Studies die zijn gedaan wezen op een mogelijke positieve impact op racen en inhalen", aldus de internationale autosportfederatie FIA.

Lang niet alle teams staan achter de regels, zo meldt het goed ingevoerde Autosport. Slechts vier van de in totaal tien teams zouden vóór hebben gestemd. Ferrari, Red Bull, Renault, McLaren, Toro Rosso en Haas waren - in tegenstelling tot Mercedes, Force India en Sauber - tegen. Echter: omdat de FIA en de F1-bazen wél akkoord gaven, konden de maatregelen toch worden doorgedrukt.

"Naar mijn mening zit de F1 prima in elkaar voor de komende twee jaar", aldus Renault-baas Cyril Abiteboul. "We moeten ons blijven richten op het grootste doel: de plannen voor 2021. We moeten het pakket in zijn geheel verbeteren, de complete auto en de complete sport. Precies zoals we hebben afgesproken voor 2021."

Abiteboul doelt op de langetermijnplannen van de teams, de FIA en de F1-bazen. In 2021 dient er een scala een regels te worden doorgevoerd die de sport goedkoper moeten maken, zodat teams makkelijker met elkaar kunnen concurreren en geïnteresseerde partijen makkelijker kunnen instappen.