Nieuws/Sport
1983268
Sport

Ook Bonevacia en Kupers van start bij FBK Games

Liemarvin Bonevacia

Liemarvin Bonevacia

Met nog ruim een maand te gaan worden iedere week nieuwe Nederlandse topatleten aangekondigd voor de FBK Games, die zondag 3 juni in Hengelo wordt gehouden. Inmiddels staat de teller op zes, met naast Dafne Schippers, Churandy Martina, Nadine Visser en Menno Vloon nu ook Liemarvin Bonevacia en Thijmen Kupers. Allen hebben deze zomer hun focus op de Europese Kampioenschappen in Berlijn.

Liemarvin Bonevacia

Liemarvin Bonevacia

Bonevacia (29) komt in Hengelo aan de start op de 400 meter, zijn specialiteit waarop hij sinds 2014 recordhouder is. Ook hij gaat - net als de andere Nederlanders in Hengelo - een battle aan met een internationale topatleet. In zijn geval is het echter wel een hele bijzondere: Christian Taylor, tweevoudig Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen bij het hinkstapspringen. De 27-jarige Amerikaan kan ook uitstekend uit de voeten op de 400 meter. Met een persoonlijk record van 45.17 uit 2014 doet hij maar weinig onder voor Bonevacia die in 2015 zijn record van 44.72 liep. Omdat er dit jaar geen wereldkampioenschappen of Spelen zijn doet Taylor de 400 meter er deze zomer bij. In april liep hij in Florida al 45.44.

Bonevacia liep nog geen wedstrijden dit prille zomerseizoen. Hij is blij met de komst van Taylor, die bij Rana Reider op Papendal traint: ,,Het is een eer om met Christian de 400 meter te mogen lopen. Hij is een goede vriend van mij en we maken er iets moois van in Hengelo.”

Ook Taylor is enthousiast over Hengelo: ,,Ik ben blij om voor de eerste keer deel te nemen aan de FBK-Games. Wonen en trainen op Papendal gedurende de laatste paar jaar maakt dat dit een thuiswedstrijd voor mij is. Ik geniet echt van het lopen van de 400m en in Hengelo hoop ik een persoonlijk record voor het thuispubliek te kunnen laten zien.”

Tijdens de vorige editie van de FBK Games in 2017 liep Thijmen Kupers op de 800 meter een perfecte race en won voor eigen publiek in een persoonlijk record van 1.44.99. Afgelopen indoorseizoen moest Kupers (26) passen voor de wereldindoorkampioenschappen begin maart vanwege een achillespeesblessure. Hij is daar twee maanden later van hersteld en kijkt uit naar 3 juni: ,,Misschien sta ik na mijn blessure niet als topfavoriet aan de start, maar Hengelo is wel heel speciaal voor mij. De winst van vorig jaar is de vetste uit mijn carrière tot nu toe.”

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van Bonevacia en Kupers: ,,Liemarvin is die rustige maar o zo extraverte jongen die keer op keer laat zien te kunnen vechten voor een mooie klassering. Zijn twee EK-medailles (in 2016 en 2017, red.) zijn daar een bewijs van. En Thijmen schroomt nooit om een wedstrijd op 800 meter te maken; hij heeft niet voor niets zo vaak laten zien zijn tegenstanders te kunnen verrassen. Beide mannen zijn toonaangevend in Nederland en zij maken de atletiek zo interessant.”