Sport/Autosport
1984732
Autosport

'Azerbeidzjan meest uitdagende race in carrière'

Hamilton twijfelt over titelprolongatie

Lewis Hamilton hoopt op meer races zoals in Bakoe

Lewis Hamilton hoopt op meer races zoals in Bakoe

Lewis Hamilton beschrijft de afgelopen GP in Azerbeidzjan als zijn 'meest uitdagende' race in zijn Formule 1-carrière. Wel geeft de Mercedes-coureur toe dat hij twijfelt of hij zijn titel kan prolongeren.     

Lewis Hamilton hoopt op meer races zoals in Bakoe

Lewis Hamilton hoopt op meer races zoals in Bakoe

Momenteel staat Hamilton vier punten voor op Sebastian Vettel in de stand om het WK. Toch is de Brit eerlijk. ''Ferrari is hét te kloppen team." Ook gaf hij toe dat hij zich tijdens het raceweekend in Bakoe nooit comfortabel in zijn wagen heeft gevoeld. "Ik kan me oprecht geen lastigere race in mijn carrière herinneren. De wind maakte het zo moeilijk. Het was een soort natte race en je weet hoe tricky dat soort omstandigheden kunnen zijn. Het was ongeveer net zoiets", zegt hij tegen Sky Sports. 

Na afloop van zijn zege kon Hamilton niets anders concluderen dan dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas had moeten winnen. "Het was een loterij. Ik stond op het podium en dacht 'deze had Valtteri moeten pakken'." Voor Hamilton was het ook een vreemd gevoel. "Ik had het idee dat ik het niet verdiende. Het is echt anders als eigenlijk iemand anders had moeten winnen."

Potentie

De wereldkampioen liet ook meteen weten dat zijn Mercedes nog niet veel heeft laten zien, buiten de openingsrace in Australië. ''Ik neem dit mee voor de volgende GP in Barcelona en probeer er het positieve uit te halen. De potentie is er wel, dat zag je in Melbourne."

Toch vreest hij voor titelprolongatie. "Momenteel zie ik dat niet per se gebeuren. Natuurlijk, we staan bovenaan. Maar als we op deze manier doorgaan, dan heb ik races zoals Bakoe nodig om te winnen. Daar kun je echter niet vanuit gaan."