Sport/Voetbal
1984957434
Voetbal

Weer slecht nieuws voor Neymar

Neymar moest er weer geblesseerd af

Neymar moest er weer geblesseerd af

Neymar heeft zondag in de twaalfde minuut van de vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Nigeria, in Singapore, geblesseerd het veld moeten verlaten. De PSG-aanvaller had last van de linkerdij.

Neymar moest er weer geblesseerd af

Neymar moest er weer geblesseerd af

Neymar pikte de blessure in de achtste minuut op bij een versnelling. Hij bleef vervolgens nog even op het veld, maar liet zich toch al snel vervangen door Philippe Coutinho. De medische staf van de Seleçao behandelde Braziliaanse sterspeler, die zijn 101e interland speelde, op de bank daarna met een ijszak.

Volgens de Braziliaanse teamarts had Neymar geen pijnklachten. De achterkant van zijn dijbeen voelde wel een beetje "ongemakkelijk" aan. Daardoor liet Neymar zich al snel vervangen. Bij zijn Franse club zal de medische staf hem komende week nader onderzoeken.

De blessure is vooral slecht nieuws voor PSG. Neymar was er sinds zijn terugkeer in het elftal half september erg belangrijk met vier goals in vijf wedstrijden. Hij lijkt ook zeer twijfelachtig voor de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge, op dinsdag 22 oktober. De Braziliaan was de eerste twee speeldagen van het kampioenenbal nog geschorst en kon in het Jan Breydelstadion zijn terugkeer vieren.

Brazilië kon de oefeninterland tegen Nigeria niet winnen. Het duel in Singapore eindigde in 1-1. Joe Aribo opende namens de Afrikaanse ploeg in de 35e minuut de score. Kort na de rust maakte Casemiro gelijk.

Ajacied David Neres was door bondscoach Tite niet opgeroepen voor het tweeluik in Singapore.Brazilië stelde vorige maand in oefeninterlands tegen Colombia (2-2) en Peru (0-1) ook al teleur.

Argentinië versloeg Ecuador in een oefeninterland in het Spaanse Elche met royale cijfers: 6-1. De treffers van de winnende ploeg kwamen op naam van Lucas Alario, Jhon Espinoza (eigen doel), Leandro Paredes, Germán Pezzella, Nicolas Dominguez en Lucas Ocampos. Sterspeler Lionel Messi ontbrak vanwege een schorsing. Argentinië speelde afgelopen woensdag in Dortmund met 2-2 gelijk tegen Duitsland.