Sport/Voetbal
1984994529
Voetbal

Voor mishandeling aangeklaagde Ryan Giggs definitief weg als bondscoach Wales

Ryan Giggs.

Ryan Giggs.

Amsterdam - Ryan Giggs heeft definitief afstand genomen van zijn baan als bondscoach van Wales. Het Manchester United-icoon stond al sinds november 2020 met op non-actief.

Ryan Giggs.

Ryan Giggs.

De reden is dat de 48-jarige Giggs deze zomer, op 8 augustus, voor moet komen bij de rechtbank. Hij wordt aangeklaagd omdat hij zowel zijn toenmalige vriendin Kate Greville en haar jongere zus Emma zou hebben mishandeld. Ook zou hij gedurende een periode van ruim drie jaar het leven van zijn vriendin met „controlerend en dwingend gedrag” hebben beïnvloed. Giggs ontkent alle aantijgingen.

In een statement reageert Giggs nog kort op zijn vertrek. „Het was een eer om bondscoach van Wales te zijn. Gezien de omstandigheden moet ik nu echter vertrekken. De huidige coach, de spelers, iedereen heeft het verdiend om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het WK. Met mij wordt dat moeilijk."

Sinds november 2020 werd Giggs bij Wales vervangen door Robert Page en hij blijft voorlopig ook de eindverantwoordelijke. Hij leidde de Britten onlangs naar hun eerste WK in 64 jaar tijd. Page verloor daarna wel twee keer tegen het Nederlands elftal: 1-2 in Cardiff en 3-2 in Rotterdam.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop