Sport/Wielrennen
1985026
Wielrennen

Kristoff pakt vierde zege op rij in Frankfurt

Kristoff pakt weer de zege in Frankfurt

Kristoff pakt weer de zege in Frankfurt

FRANKFURT - De Noorse wielrenner Alexander Kristoff heeft voor de vierde keer op rij de Duitse klassieker naar Frankfurt op zijn naam geschreven. De dertigjarige renner van UAE Team Emirates was na 212 kilometer de sterkste in de sprint van een selecte groep die vooraan was overgebleven.

Kristoff pakt weer de zege in Frankfurt

Kristoff pakt weer de zege in Frankfurt

De Colombiaan Fernando Gaviria van Quick-Step ging de sprint van ver aan, maar leek zich in de laatste bocht te vergissen. De motorrijder voor hem reed rechtdoor het parcours af, terwijl de bocht linksaf ging. Gaviria volgde eerst de motor, gooide daarna nog wel snel zijn stuur om, maar toen waren zijn kansen op de winst al verkeken.

Kristoff had de wedstrijd tussen Eschborn en Frankfurt, die de laatste jaren diverse keren van naam veranderde, in 2014, 2016 en 2017 ook al gewonnen. In 2015 ging de koers niet door vanwege terroristische dreiging, na de vondst van een bom langs het parcours. Kristoff, de regerend Europees kampioen, heeft met vier zeges in Frankfurt nu alleen het record in handen. De Noor deelde dat met de Duitser Erik Zabel, die in 1999, 2002 en 2005 de koers won die traditioneel op de Dag van de Arbeid (1 mei) wordt verreden.

Radklassiker

De sprinter van UAE Team Emirates vierde zijn derde overwinning van dit seizoen. Kristoff won eerder de slotrit in de Ronde van Oman en de eerste etappe in de Ronde van Abu Dhabi.

Eschborn-Frankfurt, door de Duitsers aangeduid als 'Der Radklassiker', maakt deel uit van de UCI WorldTour.