Sport/Voetbal
1986486631
Voetbal

PSV-trainer Roger Schmidt: ‘Ajax haalde topniveau, Dortmund niet’

Roger Schmidt

Roger Schmidt

EINDHOVEN - Natuurlijk had Roger Schmidt met belangstelling naar de wedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund gekeken. Maar het ging de Duitse trainer te ver om zich uit te putten in complimenten voor de Amsterdamse deelnemer aan de Champions League, zondag de tegenstander van zijn club.

Roger Schmidt

Roger Schmidt

De man, die Go Ahead Eagles een paar weken geleden nog de beste tegenstander in de Eredivisie noemde, volstond bij de persconferentie van PSV voor het duel in de Europa League met AS Monaco met de mededeling dat Ajax het goed gedaan had en een topniveau haalde. „Daar is Borussia Dortmund ver van verwijderd gebleven. Daarom werd het een afgetekende zege voor Ajax”, aldus Schmidt, die er verder niet teveel woorden aan wilde besteden.

Voor de trainer telt steeds de volgende wedstrijd. Dat is de klus donderdag tegen AS Monaco, evenals Ajax een tegenstander uit de zwaarste categorie. PSV moet het zonder de geschorste Ibrahim Sangaré stellen. Olivier Boscagli schuift daardoor waarschijnlijk door naar het middenveld. Armando Obispo zou dan de tweede centrale verdediger zijn. PSV mist Ritsu Doan. Ryan Thomas keert waarschijnlijk terug bij de groep en is eventueel een paar minuten inzetbaar.