Nieuws/Sport
1988581
Sport

Kane: 'De tweet van de FA was klunzig'

Chris Smalling stopt Harry Kane af

Chris Smalling stopt Harry Kane af

Harry Kane heeft voor het eerst gereageerd op de veelbesproken FA-tweet, waarin hij op de hak werd genomen door de Engelse voetbalbond.

Chris Smalling stopt Harry Kane af

Chris Smalling stopt Harry Kane af

Twee weken geleden werd Tottenham Hotspur uitgeschakeld door Manchester United in de FA Cup en beleefde Kane een moeilijke avond tegen directe tegenstander Chris Smalling. Dat viel ook de FA op. De voetbalbond richtte zich via Twitter knipogend tot Smalling. 'Wie zit er in je broekzak?'. Om vervolgens na een korte clip te concluderen: 'Harry Kane.'

De tweet leidde tot de nodige ophef, waarbij vraagtekens werden geplaatst bij de objectiviteit van de FA. Ook Kane nam met verbazing kennis van het bericht. "De tweet van de FA was nogal klunzig", laat de Tottenham-spits weten in gesprek met de BBC. "Dat weten we allemaal. Maar het ligt inmiddels achter ons, ik ben er alweer overheen."

Tottenham-manager Mauricio Pochettino reageerde eerder nog furieus en noemde de tweet 'beschamend'. "De trainer zei ook dat ik het me aantrok, maar ik ben alweer gefocust. Ik ben iemand die dingen van zich af laat glijden."

De veelbesproken tweet

De veelbesproken tweet