Nieuws/Sport
1990772
Sport

Droomkandidaat blijft voorlopig werken in Israël

Rutten zegt 'nee' tegen FC Twente

Fred Rutten

Fred Rutten

Opnieuw een grote tegenvaller voor FC Twente.

Fred Rutten

Fred Rutten

Fred Rutten heeft bedankt voor de hoofdrol om FC Twente als technisch eindverantwoordelijke op te bouwen en geeft de voorkeur aan een voortzetting van zijn avontuur bij het Israëlische Maccabi Haifa. Wel overweegt Rutten om de degradant uit de Eredivisie op de achtergrond terzijde te staan in een adviserende rol of als rvc-lid met de portefeuille technische zaken. Dat zou hij dan kunnen combineren met het trainerschap bij Maccabi Haifa.

Domper voor direct en rvc

De beslissing van Rutten is een domper voor de directie en raad van commissarissen van FC Twente, omdat zijn aanstelling als een belangrijk vertrekpunt werd gezien om het in verval geraakte voetbalbedrijf van de grond af op te bouwen. Een delegatie van de Enschedese club reisde al enige tijd geleden naar Israël om Rutten te strikken voor de rol van technisch eindverantwoordelijke en daarbij werd hem carte blanche geboden om het voetbalbedrijf naar eigen goeddunken in te richten.

Ondanks de precaire situatie waarin zijn oude liefde zich bevindt en de breed gedragen roep om Rutten als redder in nood, wil de oefenmeester de deur bij Maccabi Haifa niet alweer na drie maanden achter zich dicht trekken. Rutten had tot 1 mei de gelegenheid om zijn contract bij Maccabi Haifa, de club waarbij Mo Allach technisch directeur is, weer op te zeggen. Het leven in Israël bevalt hem goed en financieel zou hij fors moeten inleveren bij een terugkeer naar FC Twente.

Weinig succesvol

In sportief opzicht is het Israëlische avontuur nog geen groot succes geweest. Maccabi Haifa, van origine een grote club in Israël, beleeft een zeer moeizaam seizoen en Rutten wist de onder zijn voorgangers Guy Luzon en Rob Maas opgelopen achterstand niet weg te werken. Wel wist hij het voetbalbolwerk uit de havenstad te behoeden voor degradatie.