Nieuws/Sport
1991166
Sport

Kersverse PSV'er rekent op respectvolle ontvangst in ArenA

Viergever wil afrekenen met pijnlijke statistiek

Nick Viergever neemt afscheid van het publiek.

Nick Viergever neemt afscheid van het publiek.

Nick Viergever (28) werd zondag voor Ajax-AZ uitgezwaaid door de fans van de thuisclub. Komend seizoen keert de verdediger terug in de Johan Cruijff ArenA als rivaal. Viergever zette gisteren zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij PSV.

Nick Viergever neemt afscheid van het publiek.

Nick Viergever neemt afscheid van het publiek.

Wie wordt er komend seizoen kampioen: Feyenoord of Ajax?  Lachend: "Ik weet waar je op doelt. Ik kwam in 2010 na het kampioenschap bij AZ en in 2014 na vier titels bij Ajax. Dat ik daar nooit kampioen werd is toeval. Bij PSV ga ik met die statistiek afrekenen, dus ik denk dat PSV kampioen wordt.”

Wat wordt er in Eindhoven van je verwacht? "Er was even sprake dat ik afgelopen winter al zou gaan, maar Ajax stak daar een stokje voor. Dat begreep ik wel. Dat was toen voor de linksbackpositie bij PSV. Maar ik heb het meest links centraal gespeeld. In de voorbereiding zullen we zien waar ik word gebruikt.” 

Hoe groot was de teleurstelling dat Ajax je vorige zomer niet naar de Bundesliga liet gaan, maar je toch geen nieuw contract aanbood? "Ik baalde wel dat ik niet naar die Duitse club (VfB Stuttgart, red.) mocht, want ik had al een goed gesprek met de trainer gehad. Maar ik was te belangrijk, vond Ajax. Het verbaasde me dat mijn aflopende contract niet werd verlengd, maar dat was hun goed recht.” 

Welke ontvangst verwacht je volgend seizoen in de Johan Cruijff ArenA? "Een respectvolle. De fans weten dat ik me elke dag maximaal voor Ajax heb ingezet. Ook na het blokkeren van de transfer naar Duitsland en het niet verlengen van mijn contract heb ik mijn koppie nooit laten hangen.”