Nieuws/Sport
1992917
Sport

'Ik ga Van Persie geen duwtje geven'

Bijlow opnieuw in doel Feyenoord

Justin Bijlow

Justin Bijlow

Justin Bijlow verdedigt zondag in Heerenveen opnieuw het doel van Feyenoord.

Justin Bijlow

Justin Bijlow

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf donderdagmiddag aan dat hij in het Abe Lenstra Stadion niet met zijn gebruikelijke basisploeg gaat starten, omdat Feyenoord al zeker is van de vierde plaats in de Eredivisie.

Van Bronckhorst heeft veel vertrouwen in de 20-jarige Bijlow, die ook afgelopen zondag tegen Sparta (3-1) onder de lat stond. Over de toekomst van Kenneth Vermeer kon Van Bronckhorst nog weinig zeggen. Het huurcontract van de doelman bij Club Brugge loopt aan het einde van dit seizoen af.

Van Persie

De coach van Feyenoord gaf nogmaals aan zich niet te bemoeien met de toekomstplannen van Robin van Persie. "Ik ga hem geen duwtje in de goede richting geven", zei hij. "Hij moet zijn gevoel volgen. Dat is het advies dat ik aan hem geef."

SC Heerenveen strijdt nog met ADO Den Haag en PEC Zwolle om twee plaatsen in de play-offs om Europees voetbal. De Friezen staan zevende en hebben twee punten meer dan beide concurrenten. Bij een zege op Feyenoord weet de formatie van trainer Jurgen Streppel zich verzekerd van het seizoenstoetje, en kan het zelfs nog een positie stijgen op de ranglijst als Vitesse verliest bij Willem II.

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie.