Sport/Voetbal
1993189625
Voetbal

Italiaanse minister adviseert clubs om zich op volgend seizoen te richten

Ook Serie A sneuvelt mogelijk: ’Ik heb er echt een hard hoofd in’

Paulo Dybala is besmet met het coronavirus.

Paulo Dybala is besmet met het coronavirus.

De Italiaanse minister van Sport adviseert alle voorzitters van de voetbalclubs uit de Serie A zich op het volgende seizoen te concentreren.

Paulo Dybala is besmet met het coronavirus.

Paulo Dybala is besmet met het coronavirus.

„Want ik denk dat het steeds lastiger wordt om de voetbalcompetitie nog te hervatten”, vertelde Vincenzo Spadafora woensdag aan Italiaanse journalisten.

Nederland en Frankrijk hebben het voetbalseizoen al beëindigd. „Misschien moeten we die lijn ook volgen”, zei Spadafora. „Misschien moet dat een soort van Europese lijn worden.”

In Engeland, Duitsland en Spanje hebben ze serieuze plannen om snel weer te voetballen. In Italië mogen sportteams mogelijk weer vanaf 18 mei trainen. „Als het seizoen bij ons al wordt hervat, dan kan dat alleen achter gesloten deuren”, aldus Spadafora. „Maar ik heb er echt een hard hoofd in.”

De Italiaanse Serie A ligt stil sinds 9 maart vanwege de uitbraak van het coronavirus, met nog 12 speelronden op het programma. Juventus is koploper, met een voorsprong van 1 punt op Lazio.

Volgens buitenlandse media heeft Juventus-aanvaller Paulo Dybala sinds hij anderhalve maand geleden met de eerste symptomen kampte al vier positieve coronatests ondergaan. Ook recentelijk nog.

Ruim 27.000 Italianen zijn overleden aan het coronavirus.

Zwitserland

De Zwitserse voetbalcompetitie mag vanaf 8 juni worden hervat. De regering van het land heeft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus woensdag eerder dan verwacht versoepeld. Clubs moeten het seizoen voorlopig zonder publiek uitspelen.

St. Gallen staat bovenaan, sinds de competitie in maart werd stilgelegd. Young Boys staat tweede, met evenveel punten maar een slechter doelsaldo. Nummer drie Basel volgt op 5 punten.

Grote evenementen zijn voorlopig verboden in Zwitserland. De voor 20 augustus geplande atletiekwedstrijd van de Diamond League in Lausanne gaat niet door.