Nieuws/Sport
1993280
Sport

Rio Ferdinand krijgt geen bokslicentie van Britse bond

Ferdinand kan zijn handschoenen alweer opbergen

Ferdinand kan zijn handschoenen alweer opbergen

Rio Ferdinand, de voormalige speler van onder anderen Manchester United, Leeds United en het Engelse nationale elftal, krijgt geen bokslicentie. De 39-jarige ex-verdediger kondigde in september 2017 zijn nieuwe carrière aan, maar die vlieger gaat dus niet op.  

Ferdinand kan zijn handschoenen alweer opbergen

Ferdinand kan zijn handschoenen alweer opbergen

Ferdinand is uitermate teleurgesteld in de beslissing van de Britse boksbond. Ze weigeren zijn aanvraag voor een licentie te behandelen. "Met pijn in mijn hart hang ik mijn handschoenen in de wilgen", zegt hij tegen BBC.

Hij vervolgt: ''Dat ik de kans niet krijg om mijn kwaliteiten te laten zien, terwijl anderen dat wel mogen, is een hard gelag." De aanvraag van Ferdinand werd onder meer gesteund door Betfair, als onderdeel van de 'Van verdediger tot uitdager'-campagne. 

Kampioensgordel

Bovendien werd de Brit getraind door voormalig WBC-kampioen Richie Woodhall. De zesvoudig winnaar van de Premier League had als doel om ooit een kampioensgordel te winnen.

"Boksen is fysiek zwaar, het vergt veel van jezelf. Bovendien een gevaarlijke sport. Ik heb het nooit onderschat hoe moeilijk deze sport is. Het is belangrijk om alles waar je succes in wilt hebben, serieus aan te pakken en alles te geven."