Nieuws/Sport
1993430
Sport

MotoGP-coureur Zarco naar KTM-fabrieksteam

Johann Zarco

Johann Zarco

De 27-jarige Franse MotoGP-coureur Johann Zarco heeft een tweejarig contract getekend bij het KTM-fabrieksteam.

Johann Zarco

Johann Zarco

Dat werd vanochtend in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje in Jerez bekend gemaakt. Hij wordt volgend jaar de teamgenoot van de Spanjaard Pol Espargaro, die zijn verbintenis met het Oostenrijkse merk met twee jaar verlengde. Dat houdt in dat er straks geen plaats meer is voor de Brit Bradley Smith, die nog niet heeft kunnen overtuigen.

Daarentegen maakte Zarco als tweevoudig wereldkampioen Moto2 meteen indruk bij Yamaha's satellietteam Tech3 Racing, toen hij naar de koningsklasse overstapte. Vorig jaar reed hij naar de pole in de Dutch TT. Hij eindigde twee keer op een podiumplaats en eindigde na de Grand Prix van Qatar – waarin hij vanuit leidende positie onderuitging – iedere race die hij reed in de punten. 

Door zijn sensationele wijze van racen stond Zarco in de belangstelling van diverse teams. De doorstoot naar het Yamaha-fabrieksteam werd geblokkeerd toen de contracten van zowel Valentino Rossi als Maverick Viñales werden verlengd. Het Tech3-team dat volgend jaar ook op KTM overstapt en Zarco graag wilde behouden, maakte de weg voor hem vrij naar een fabriekscontract.