Nieuws/Sport
1994333
Sport

Mourinho 'slachtoffert' verdediger met oog op WK

José Mourinho

José Mourinho

Eric Bailly speelde een maand geleden nog negentig minuten voor Manchester United in de gewonnen stadsderby bij Manchester City, maar maakte daarna geen enkele minuut meer...

José Mourinho

José Mourinho

"Eric is in orde, hij is niet geblesseerd", maakte trainer José Mourinho duidelijk in de aanloop naar de uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion vrijdagavond.

"Hij is een van onze vijf centrale verdedigers en het is niet mijn werk om rekening te houden met de belangen van de nationale teams, maar Eric is wel de enige wiens land niet naar het WK gaat", aldus Mourinho over het ontbreken van Ivoorkust tijdens de eindronde in Rusland.

Emotionele keuze

"Daarom moet ik een emotionele, maar effectieve keuze maken om mijn spelers te helpen", zei de Portugees. "Marcos Rojo, Victor Lindelöf, Phil Jones en Chris Smalling hopen allemaal op een uitverkiezing voor het WK. Ik heb ruimte voor dit soort gevoelens en overwegingen. En als ik kijk hoe de andere verdedigers strijden om een plek in de WK-selectie voor hun land, geef ik Bailly minder speeltijd."

Manchester United is met drie speelronden te gaan in Engeland al verzekerd van Champions League-voetbal en speelt op 19 mei de FA Cup-finale tegen Chelsea.

Bekijk hier het programma en de stand in de Premier League.