Sport/Wielrennen
1994430
Wielrennen

'Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken'

Van Avermaet stelt BMC ultimatum

Van Avermaet gaat niet eeuwig op BMC wachten.

Van Avermaet gaat niet eeuwig op BMC wachten.

Greg Van Avermaet weet nog niet waar hij volgend jaar koerst. Het liefst fietst de Belg in het shirt van BMC, zijn ploeg die nog altijd geen zekerheid heeft voor 2019. “Ik wil heel graag bij BMC blijven, maar ik kan ook niet wachten tot in juli. Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken.”  

Van Avermaet gaat niet eeuwig op BMC wachten.

Van Avermaet gaat niet eeuwig op BMC wachten.

Als BMC hem wil houden, zal teambaas Jim Ochowicz met een aantrekkelijk financieel voorstel over de brug moeten komen. Zijn huidig contract is er nog eentje op basis van zijn prestaties van voor de Spelen van Rio. Met die gouden medaille en zijn zeges in Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en de E3 Harelbeke is zijn waarde flink gestegen. Bovendien is hij toch alweer 32 jaar. “Dit wordt wellicht mijn laatste heel goede contract uit mijn carrière", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Concrete interesse van andere ploegen is er volgens Van Avermaet nog niet. Maar de naam van één kaper klinkt steeds luider: Bahrain-Merida, de ploeg van zijn zwager Rik Verbrugghe. “Maar het is niet vanwege de mooie ogen van Rik dat ik het ga doen", grapt hij. Van Avermaet laat weten dat hij in de klassiekers beter omringd wil zijn door teamgenoten.